Månadens fluga - Geting

Butiken

Bunden och fotad av Vladimir Zavadski

Material

Krok: Tiemco 2488 stl 8
Bindtråd:
Tråd uni-cord,vit
Stjärt:
Mirage krystal flash
Kropp:
Gul foam ca 2 mm
Ben:
knutna fasanstjärt fibrer (finns färdigknutna sk "hopperlegs")
Vingar: Stalcup´s medallion sheeting, Dun/Tan

Dessutom behövs superlim, Loon Hardhead lack, Prismamarker penna i svart.

Geting
1 Fluga

Skär en remsa av foamen i ca 8 mm bredd och ca 8 cm lång, Knyt ihop på mitten enl bild.

2 Fluga

Trä igenom kroken på mitten av det ihopbundna stället på foamen (bild) och linda ett "stopp" så att du kan vika fram foamen utan att den glider framåt.

3 Fluga

Limma med superlim (gärna zap-a-gap) och vik fram foamremsan på under och översidan, tryck ihop och bind in en ca 1 cm lång bakkropp. (Bild) (var sparsam med limmet så du inte kladdar ner mer av foamen än vad som skall bindas in)

4 Fluga Gå fram med tråden och limma samt vik fram på samma sätt som tidigare men endast ca 2mm och gör här en whipfinish och klipp av tråden
5 Fluga

Klipp av foamen så att den slutar precis bakom krokögat, limma sen huvudet på undersidorna mot kroken och tryck ihop enl tidigare, frisera till huvudet så det blir avrundat. Lacka sedan med getingen med Loon hardhead finish och låt torka i 5-10 min.

När lacket är torrt, måla getingens karakteristiska ränder och lacka ytterligare en gång med Loon hardhead finish och låt torka 5-10 min (på sikt när du har ordning på bindandet så rekomenderar vi att du gör ett antal kroppar färdigt till lackningen och sedan lackar och målar alla samtidigt för att spara tid)

6 Fluga

Fäst tråden på det mittre segmentet framför bakkroppen. Skär en remsa av medallion ca 8 mm bred och ca 6 cm lång, vrid det några varv på mitten för att underlätta inbindning och samtidigt få till vingens form. Bind in korslagt i en åtta och peta vingarna bakåt och bind ner med några varv så att det bildas en "v-form". Klipp vingen i en sned vinkel in mot kroppen.

Bind in benen med de "knutna" lederna (hopperlegs) och avsluta med whipfinish.

Peta på en liten droppe lack för att förstärka vingen.

Fäst tråden i det främre segmentet,bind in nästa benpar,avsluta med whipfinish.

Fluga

Mycket lack mm på denna fluga men den flyter utmärkt, här sedd i en C&F Fisheye där du slänger ner flugan och ser den ur fiskens perspektiv.

Den riktiga insekten har 6 ben men vi nöjer oss med 4, fisken med har vi märkt ; )Fangstrapporter

https://www.facebook.com/flugfiskecenter

patagonia

flugfiskeKurs

Kurs